A TiszapArt Mozi energetikai korszerűsítése

A projekt adatai

Kedvezményezett: Tisza Mozi Szórakoztató Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: A TiszapArt Mozi energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 7 750 448 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2018-00160

A projekt tartalmának bemutatása

A TiszapArt Mozi energetikai korszerűsítési beruházása során a külső nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése és egy 28,6 kW napelemes rendszer telepítése valósult meg. Az épület energetikai minőség szerinti besorolása a korábbi II állapotról a fejlesztést követően DD energetikai minőség szerinti besorolásra javult. A Templom utca felőli két ablak felújításra került a külső ablakszárny és a tok megtartása mellett, a vízvető cseréjével.

A belső ablakszárnyak a tok kiegészítésével cserére kerültek hőszigetelő ablakszárnyakra (a meglévő nyílászáró rajzolatának megtartásával) 4-12-4 hőszigetelő üvegezéssel. Az Ellmann Elvira utca felőli ablakok cserére kerültek az eredeti ablakok osztásrendjének figyelembevételével. Ezen a homlokzaton új nyílászárók kerültek beépítésre. A tetősíkú ablakok Velux GLL 1061 szerkezetek hőszigetelő üvegezéssel. A Templom utcai főbejárat szélfogója egy automata tolóajtóval került lezárásra.

A tolóajtó hőhídmentes alumínium szerkezet, hőszigetelő üvegezéssel kialakítva. A fűtési rendszer korszerűsítése során automatikával programozható fűtésszabályozás kiépítésére került sor, heti időprogram beállítására alkalmas vezérlés/termosztát beépítésével. A központi vezérlés SIEMENS ALBATROS vezérlődobozzal, a meglévő két párhuzamosan kapcsolt kazán időjárásfüggő telepítésével működtethető, az épület külső hőmérséklettől függő, megkívánt előremenő vízhőfokkal biztosítható hőveszteség pótlásra.

Ezen belül az egyedi, az egyes helyiségek egymástól független belső hőmérsékletének biztosíthatósága a fűtőtestekre szerelt termosztatikus szelepek beépítésével érhető el. Hálózatra visszatápláló napelemes rendszer is telepítésre került a tetőfelületre 28,6 kWp teljesítménnyel, melynek éves várható energiahozama 30 586 kWh/év, vagy ezzel egyenértékű.

Infoblokk