PéntekenkéntÉK koncert

2024.07.20.
   20:30

Ingyenes koncert a Múzsák terén!

A PéntekenkéntÉk zenekar 2021. januárjában alakult egy baráti társaságból.

A csapat megalakulása óta alapvetően saját dalokból állítja össze műsorát kevés feldolgozástól eltekintve. Céljuk, hogy egyedi darabokat írjanak. Ezek rendszerint megzenésített versek. Zenéjükben fellelhetők jazz-es megoldások, improvizált, ritkán blues-os részek, de előfordulnak népzenei elemek is. Nem stílusokban gondolkodnak, hanem igyekeznek megtalálni a versek hangulatához leginkább illeszkedő zenét. Törekednek kerülni a jelenlegi divat diktálta zenei irányzatokat, hangzásokat. Szeretnék elérni, hogy dalaikkal értéket, az igényes élőzene élményét közvetítsék hallgatóik számára.

A zenekar tagjai:

Bakondi András - gitár

Pályája jelentős részében a jazz volt az érdeklődése középpontjában. 1985-től Bagi Lászlóval megalakították a Bagi-Bakondi gitárduót. Évtizedekig működött a duó kisebb-nagyobb szünetekkel. 1989-ben előadóművészi engedélyt szereztek az ORI-nál. Közreműködtek a Mester, Szabó Sándor 1991-ben Angliában kiadott CD-jén. 2010-től szólóban is koncertezett. 2013-tól neves külföldi gitárosok társaságában lépett fel gitárfesztiválokon. 2017-ben megyei Prima-díjra jelölték. 2017-től helyi rockzenekarokban zenélt. 2021-tól a PéntekenkéntÉk zenekar vezetője, dalaik többségének zeneszerzője.

Karancsi Zsolt - ének, szájharmónika

Gyerekkorában zenét tanult magántanárnál. 16 éves korától énekel, szájharmónikázik. Ebben az időszakban ismerkedett meg a blues zenével, ami meghatározó élmény számára a mai napig. Az FGYB zenekar frontembere volt végig a zenekar fennállásának idején. Rövid szünet után a PéntekenkéntÉk zenekarban folytatja zenei pályáját.

Fodor György "Gyuszi" - akusztikus gitár, vokál

Korábban rockzenekarokban játszott. Éveken át a törökszentmiklósi FGYB (Fodor Gyuszi és Barátai) zenekarvezetője volt. 2023-tól a PéntekenkéntÉk zenekar mellett egy Cseh Tamás dalokból álló műsorral is fellépett számos alkalommal.

Mészáros Károly "Mézga" - basszusgitár, vokál

A zenekar többi tagjához képest rövidebb zenei múlttal rendelkezik. Ennek ellenére játékával, szorgalmával oszlopos tagja a zenekarnak. Az utóbbi időben egyre több dalban énekel, vokálozik.

Bihari József - költő

A fegyverneki származású költő Törökszentmiklóson él. A dalok jelentős része az ő verseinek megzenésítése. A közös alkotás során szoros barátság alakult ki közöttünk. Úgy tekintünk rá, mint a zenekar ötödik tagjára.

Kezdetben a zenekar tagja volt László Gábor dobos. A zenekari munkát segíti még Kormos Levente zenész. Mindketten régi barátai a tagoknak.

Infoblokk